Häntextra!

Av någon anledning så känner jag inte för att blogga. Jag känner inte att jag har något att skriva om (även om det händer saker nästan jämt). Eller så orkar jag helt enkelt inte, finner ingen ro i att göra det.
Men nu minsann har det hänt grejer på grejer under en längre period som jag bara måste skriva om. Så jag ska ta och sammanfatta allt skitroliga jag varit med om, så luta er tillbaka och....ööh, luta.

Jag umgås ganska mycket nuförtiden. Jag har lärt känna en schysst kille från Serbien som jag fikar en del med, han hänger med till kick-boxningen, vi glor bio osv.
Jag har även lärt känna en hel del svenskar som bor här nere. En familj, som jag lärt känna bäst, bestående av mamma Helene (som är lärare i den svenska klassen jag jobbar i), pappa Christer samt barnen Alice, David och Joel har jag träffat en hel del den senaste tiden då jag fått följa med dom - med andra svenskar - ut till öknen och även varit hemma hos dom och lekt med barnen osv.
Deras hus är något något av det värsta jag sett! Supertstort och fint alldeles intill en havskanal som går precis utanför huset. När man kommer in i huset så har man vardagsrummet mitt framför sig med en stor öppning (förstås är det dörrar till). Utanför har dom en altan med en stor gräsmatta och en pool. Går man ca 2 meter till efter poolen så har man en härlig strand och havskanalen. Supros läckros, som dom säger i Spanien.
Där tillbringade jag en heldag med Alice,David och Joel. Helene hade vänner på besök och passade på att åka ut och visa Qatar och Christer jobbade. Så jag ryckte in och slungades direkt in i allvaret. Det stod lek på schemat och lek blev det. Jag slog nog rekord i att slänga mest ungar i vattnet från en bassängkant på en dag. Men det gillades och nöjda var dom. Dom skulle slängas sidledes, rakt upp och upp och ner osv. Vi gick tll parken och lekte, tog en strandpromenad tillbaks till huset, åt mat, sjöng och spela gitarr, fotbollslir och allt sånt som hör till när det vankas lek. Det blev ju inte direkt sämre av att vi bjöds på ca 30-35 graders värme.

I torsdags hängde jag med några svenskar i min egna ålder för att åka wakeboard. Dom var dock bara här på besök hos sina föräldrar och kommer senare åka tillbaka till England för att plugga. Vilket iofs är lite synd.
Hur som helst. Dom hade åkt wakeboard några ggr tidigare och var jätteduktiga. Själv klarade jag av atts tå på den där förbaskade brädan på sista försöket. Det var skitkul! Dock så märkte jag att det blev jobbigt att stå upp på den efter nån halvminut. Låren kämpade som tusan och ville till slut gå och lägga sig.

I fredags var det båttur med ca 50 andra svenskar. Vi åkte ut i en stor "Dhow"-båt. En arabisk-fiskebåt. Stor och rymlig var den och man varken såg nån fisk eller kände lukten av den.
Väl en bit ut i havet så stannade vi och började bada, åka vattenskooter mm. Det bjöds även på mat och dricka och massor av sol. Bilder på det dyker upp senare. Kul som tusan hade vi!

Dagen efter var det som jag tidigare skrev, dags för ett ökenäventyr. Jag plockades upp av Helene och Christer o co.
Vi mötte upp några andra svenskar precis innan öknen började. Där stannade vi och pös ut luft ur däcken. Det gör man tydligen för att det ska bli lättare att köra i öken. Iväg for vi över sanddynorna och det guppade friskt. Väl framme så blev det bad, sol, bad, mat, lite mer bad, fotbollsmatch, fika osv. Riktigt trevligt.
Under dessa 3 dagarna skaffade jag mig en härlig solbränna. Blev lite för mycket solbränna första dagen så jag hade lite ont kan man säga...

Tidigare så har jag och pappa träffat pappas vän sen långt tidigare här nere i Qatar. Abdullah Obaidly. En mycket intressant snubbe som krökar så fort tillfälle ges och pratar brudar stup i kvarten. När jag och pappa var hemma hos honom för några veckor sedan så frågade han mig om något community där han kunde prata med brudar. Gärna svenska sådana. Självklart så bjöd han på öl och annat smått och gott. Den karln har nog aldrig torrt i skåpet. Han är definitivt inte en alkoholist, men...
Och ikväll så är jag och pappa bjudna hem till honom på mat. Han är en riktigt bra kock! Jag har redan provat hans egen tillagade haj. Utsökt. Den får 9 poäng av 10 möjliga på min hajmatslista. Iofs den första hajen jag smakat, därav den höga poängen.

Jag åker ofta runt själv i bilen på kvällarna och filosoferar. Vissa kvällar drar jag ner och kollar på bio, själv. En kväll blev en väldigt sen sådan. Så när jag traskade ut ur bion, glad i hågen, så upptäckte jag att jag i stort sätt var helt själv inne i det nästan halvkilometerslånga och 4 våningar höga shoppingcentret. Det var en ganska häftig känsla. Så där stod jag, helt själv, och bestämde mig för att gå runt och själva lite till.


Thats it gott folk. Im out of här! See you next gång, vilket might be kanske next vecka.

CIAO!

RSS 2.0