Gone baby gone

Igår drog Ronnie och Monkan hem efter en väldigt rolig vecka här nere i Qatar. Vi har hunnit med typ det mesta, men långt ifrån allt som går att hinna med här nere. Blev ju inget kamel-safari!!

Men skit i dom nu! Jag är ju kvar!

Att beställa kaffe i bowlinghallen (där min stora, starka pappa jobbar) är verkligen inte det lättaste.
Jag vet inte hur många gånger man har fått ett glas med varm mjölk när man säger att man vill ha en kaffe med mjölk - no sugar! Det går riktigt inte in hos servitörerna. Likförbannat kommer dom med den där varma mjölken!
Jag och Monkan beställer förstås kaffe med mjölk och socker. Vem kan liksom dricka annat, döh?!
Det är alltid Ronnie som råkat ut för detta vansinne! Men igår fick vi förklarat för oss att man ska beställa kaffe - without sugar. Vi har hela tiden sagt kaffe med mjölk, no sugar. Simple as that. MEN TYDLIGEN INTE!!! Vad korkade vi har varit som inte fattat att man måste vända på det hela, då mjölken "FÖRSTÅS" är obligatorisk i kaffet här nere. Det är ju vi som varit dumma. Inte servitörerna som tydligen bara förstår vissa meningsuppbyggnader. Man behöver ju inte alltid vara den smartaste för att få ett jobb, men det här tar fan priset!

En annan kul grej hände igår.
Vi var på ett hotell där vi badar, solar och äter osv. Vi beställer in mat och börja gluffsa i oss. Jag märker att jag inte fått in min aioli som är livsviktig för den rätt jag beställt. Ja, jag är nästan ebredd att gå så långt och säga att det mer eller mindre är en nära döden-upplevelse utan den. Hur som helst. Jag kallar på servitrisen och ber då om att få min viktiga dressing. Visst, säger hon och springer bort för att fixa. Tillbaka kommer hon med... olja?!
MÄäään Näääääääjjjjjjj!!!!! Jag vill inte ha nån olja! AIOLI, sa jag! A-I-Å-L-I! Majonnäs och vitlök och kanske lite annat skit om ni brukar ha i det.
Okej, säger hon. Går iväg och kommer inte tillbaka istället... Hahaha. Alltså. Vi satt en bra jäkla stund och hade roligt över det. Hur övertydlig med grejer ska man behöva vara?
Nästa gång ska jag helt på allvar beställa in en tallrik med skit. Bara för att se vad dom kan hitta på för skoj då.

Att gå ut på klubar har numera blivit ett mission impossible här nere. Man ska fan i mig ha medlemskap precis överallt! Förut var det bara att traska in på första bästa ställe och börja partaja. Men icke sa nicke. Nu jävlar är det andra bullar!
Men när vi väl hittade en riktigt schysst klubb där man inte behövde medlemskap så sket det sig ändå. Ronnie hade förstås ingen tröja på sig med krage. Suuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu
uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuck.
Allah är verkligen inte på min sida jämt.

Nä nu skiter jag i bloggen i nån dag igen och fortsätter med allt skoj man kan göra här. Typ dricka sand, leta olja osv...

TJAO!

Garvböl!!!

Är inte det här en av de roligaste trådarna ni läst på flashback?
https://www.flashback.org/t330679

Tidigt imorse kom farsan in i mitt sovrum i den (enligt honom när man befinner sig hemma) obligatoriska klädseln, kalsonger och skjorta, och väckte mig.
Som vanligt - när jag är sådär dödligt trött så jag nästan tycker att det vore värt att bli skjuten istället för att gå upp - så försökte jag spela död för att aaaaabsolut inte behöva gå upp tidigt. No success! Pappa trodde som vanligt inte på mig. Han bara garvade och gick ner.
Idag har vi haft mycket för oss. Oj, oj, oj, oj, oj, oj vad mycket vi har haft för oss. Alltså... oj, oj, oj, oj, oj, oj, oj vad grejer... Ni borde absolut få veta det.... Helt seriöst alltså! Crazy! 
...................................... Så nu ska jag berätta.

Först åkte vi ut till "The Pearl" eller "Se pörl" (franskt uttal!!) och tog en fika. The pearl (Se pearl) är en konstgjord ö. Med en massa båtar. Stora jävla båtar! En massa kafféer. En massa sol. Det blir en ganska stor massa till slut. Kan Du räkna ut volymen på den?
Efter det styrde vi kosan mot "systembolaget". Eller systembolag och systembolag. Ett ställe med stort urval av öl, cider, vin och sprit, som inte kallas nåt. Det enda "systembolag" dom har här i Doha (huvudstaden i Qatar!). På vägen dit hände det en väldigt fnissig grej.
Farsan blir mer eller mindre "prejjad" ut till kanten i en enfilig väg som viker åt höger från huvudgatan. Nån ung arab har tydligen nyss fått en leksak (en bil) och bestämmer sig för att leka allan ballan i den. Det skulle den unge araben aldrig ha gjort...
Man verkligen ser hur svarta dammoln dyker upp i ögonen på farsan och ånga börjar nätt och jämt sippra ut ur öronen.
Jakten är igång!!! Medans araben swishar förbi efter att nästan ha tagit död på oss tar farsan upp jakten i en hisklig fart! Han lyckas åka ikapp både en och två gånger och väljer båda gångerna att peka finger åt den unge araben. Vilken hämnd! Hade jag varit farsan hade nog den där unge mannan haft en bil mindre. Hur som helst. Detta hänsynslösa pekandet gillas ICKE! Nu är det araben som ser svart och åker ikapp och pekar finger med BÅDA fingrarna! Utan att hålla i ratten! Det leder till en riktigt fingervisnings-orgie! Fingrar slängs kors och tvärs i luften och dom svarta blickarna möter varandra som kall och varm luft i himlen! Hur ska detta sluta?!
Då kommer farsan på den briljanta idén att slänga fram sin hightech-kamera och börja fotografera karlfan mitt under biljakten och fingervisnings-orgien. Jag som sitter bredvid måste förstås hålla i ratten, annars åker vi av vägen på köpet och dör!!!
När vi kommer fram till ett rödljus så hamnar förstås dom både fingervisnings-kämparna bredvid varandra. Farsan med kameran i högsta hugg och araben som modell. Det slår om till grönt. Vi gör en u-sväng och kör tillbaka. Den unge araben rakt fram...
Vi andra garvar oss harmynta och försöker smälta vad vi just har bevittnat.

Efter inhandling av sprit så åker jag, Ronnie och Monica till ett arabiskt kaffé och röker vatten-pipa och äter gott. Fy fan vad det är schysst! Mintsmak är bajset!
Efter det blir det en kaffe vid havet. Också det riktigt schysst.
Bowlinghallen. Ronnie fixar ny server åt en arab så han kan glo porr. Jag sitter bredvid och tycker det är roande.
Sen så äter vi på en indisk restaurang. Det var gott.
Så, nu har ni fått reda på vad vi haft för oss idag.
Oj, oj, oj, oj, oj vad mycket vi haft för oss.

Imorgon blir det bad. Det är ganksa skönt att bada när det är ca 30 grader ute!

Godnatt!!!

Soliga, härliga dagar...

Igår åkte såg jag Avatar. I 3D-version. Makalöst snygg och häftig!
Välspelad som fan och man rycktes verkligen med i handlingen. Jag hade också kunnat tänka mig att vara blå, ha svans och bli kär i nån tarzan-kopia från en annan planet. Den får 5 av 5 araber. 5 av 5 handdukar på huvudet (Som Ronnie säger att araberna ser ut att ha). 5 av 5 lakan. 5 av 5 durka durka Muhamed Jihad http://www.youtube.com/watch?v=Hl0DD_MYqZU. Och så vidare.

Idag styrde vi kosan mot Sealine Beach Resort. Ett stort ställe med Hotell, badstränder och pooler någonstans mitt ute i öknen. Najzzzzzz, sa vi och slängde oss handlöst i vattnet.
Kändes skönt att sitta vid poolkanten i 30+ och glassa. Kändes skönt att glida runt på en Jet ski i havet med solen i ansiktet och åka runt som värsta galningen.
Livet är jobbigt...

Bilder på allt och alla här nerifrån kommer upp. Ska bara komma på vart fan jag ska langa upp dom.
Hmm....

Skriver mer imorn, nu har jag liiXxxOOmmM inte tid.

TJARRÅÅÅ!!!


Dag tvåtusenfemhundrasjuttiosex

Igår träffade jag min Qatar-idol, Adel.
Han smilade upp och hade värsta skrotet i käften och jag undrade varför tandläkaren satt dit den där tågrälsen. Hade han skaffat extrajobb som lokförare eller? Höhöhöhöhöhö.....höööö.....höhöhöhöhöhöhöhöh.
Han sa;

 - It's nice! You sholud get one too...
Jag garvade. Innerst inne skrek jag typ "Va faaaaan!!! Vad menar du med det din lobotomerade apa?! Det är väl inget fel på mina tänder??????????????????"
Men jag garvade bara.

Idag gick jag och pappa upp tidigt för att förnya körkortet jag tog senast jag var här. Saken var bara den att när jag stod framme vid disken (glad som en snorig skitunge på julafton) så hade jag förstås inte med mig mitt pass. Ridå.
Jag började storgrina som den där snoriga skitungen som inte fått dom där julklapparna han ville ha. Pappa tröstade mig bäst han kunde men ack och ve, alldeles försent! Jag hade redan rivit stället och.... Nä just det! Det var ju bara vad jag tänkte för stunden...
Får väl åka dit senare istället.

Hrmf...

Jaja, stay tuned. Jag öppdaterör väl nån mer gång. Om ni har tur.


TJARRRÅÅÅÅÅ!!!!

Så där ja...

Då var man äntligen i Qatar.
Måste bara dela med mig lite av resan hit, så ni får en inblick i hur jäääävla ballt allt var och hur jävla coola vi är när vi sitter som tre lurkar (lökar) och dricker medköpt sprit som vi häller i våra color på planet.
Well...

Jag åkte hit med Ronnie och Monika. Ronnie är pappas bästa väns (Isa) son och Monika är Ronnies polare.
I fredags drog jag till Sthlm för att slagga över hos Ronnie. Resan dit gick okej, om man bortser från att jag var nära på att missa tågjäveln till Sthlm! Ett tåg -som var på väg FRÅN sthlm- var försenat och skulle komma till spår tre kl 16:04. Mitt tåg skulle även det gå fårn spår tre fast kl 16:08. 16:05 dyker det upp ett tåg som kommer från Sthlm-hållet. Med andra ord så står jag där i godan ro och väntar på att tåget ska flytta på arslet så mitt tåg lite smidigt och snabbt kan ställa sig mitt framför fötterna på mig och låta någon snäll anställd bära in mig till min plats... Grejen var bara den att allt folk som stått och trängts som packade sillar nu springer in i detta tåg.
 - Va fan?! Ska alla till Karlstad idag eller?!, tänker jag och känner mig inte alls sådär smart som jag faktiskt är.
Börjar titta mig omkring under tiden allt mer och mer boskap packas in i tåget, och känner på mig att något är fel. Nej nu jävlar går jag och frågar någon vad det är som försigår här!
Mycket riktigt, tåget är PÅ VÄG till Sthlm. Okej, tack för den! Schysst att ni klargör det från första början!!!!! AARGH!!!!

Hur som helst, väl framme i Sthlm möter Ronnie mig och säger att kylen är full av öl och vi ska ut på jobbfest senare under kvällen. Plus att jag inte har något val och måste följa med. Attans, jag som så jättegärna inte ville dricka öl en fredag efter en hel veckas slit på jobbet... NAT!
Ge mig!, skrek jag och vi började sörpla. När sedan Monika kommer så drar vi ut för en fräsig utekväll i Sthlm-stad. Vi glider dit och vi äter jättegott, dricker och kollar på nån rock-tävling med företag som har olika band. Dom var faktiskt jävligt bra! Speciellt det sista bandet som lirade jälvigt bra och som vann hela skiten. Dom hade Linda (som är lärare i klassen jag jobbar i) älskat. En massa gammal rock med bla Kizz och lite annat skit.

Nåväl.
Dagen efter är det bara att dra sig upp ur sängen och glida iväg till Arlanda.
Resan till Istanbul är soft. Jag sover bort halva resan. Eller ruset, välj själva.
I Istanbul får vi vänta i ca 4h. Inte lika ballt. Men när man ändå är där kan man ju lika gärna glida runt och se sig omkring och titta efter flygvärdinnor. Det var vi bra på upptäckte jag.
Ronnie köper en flaska rom, jag köper cola. Romen är försluten i en plastkasse så den fick vi igenom utan problem. Dock så var det svårare för mina cola-burkar; 

 - You have coca-cola!
 - Ehm,... Yes?
 - Give it to me!
Jag bah. Okeeejjjjjjjjjjj. Härrå, kärring.

Så inne på planet sitter vi (som dom där tre lurkarna ni vet) och beställer in cola-glas efter cola-glas och blir bara roligare och pratigare. Ett glas av ca femton var det rom i som vi i smyg hällde upp. När vi senare gick av planet så stod alla flygvärdinnor och kollade på oss med sånna där jaja-vi-vet-vad-ni-höll-på-med-stick-från-planet-så-snabbt-som-möjligt-nu-ögon.
Och nu är vi här.
Denna dagen har varit slö, för vi var alla väldigt trötta.
Blev ett besök hos restaurangen och i några affärer.

Nu.... är... jag....trött....

Tjarrrååå!!!!


RSS 2.0